ul.Główna 5, 99-434 Domaniewice Tel. 607-930-234, 519-059-916
e-mail: restauracjadomaniewice@wp.pl

Wesele

Przykładowe menu weselne

1.  Rosół z makaronem
  Naszą tradycją jest rosół gotowany z kaczek, indyka i wołowiny.


  Ziemniaki z wody (kraszone skwarkami z cebulką zasmażaną i świeżym koprem)
Kluski śląskie
  Mięsa:
  • devolay
  • kotlet schabowy tradycyjny
  • kotlet schabowy z ananasem
  • Schab zawijany z chrzanem
  • brizol
  • kotlet z fileta z kurczaka z pieczarką i serem
  • udko z kaczki w sosie żurawinowym
  • pulpeciki w sosie śmietanowym z pieczarkami
  • rolada z udka kurczaka


Dodatki:

  • Bukiet surówek
    • biała kapusta,
    • czerwona kapusta,
    • surówka z marchewki,
  • Młoda kapusta zasmażana

 

2. Deser lodowy z owocami i sosem malinowym
3. Kopytka włoskie (Gnocchi)
  Mięsa:
  • golonki z warzywami
  • karczek z grilla
  • gołąbki
  • policzki w sosie myśliwskim
  • pierś z kaczki w sosie żurawinowym
  • kotlet z fileta z kurczaka z pieczarką i serem


Dodatki:

  • surówka Colesław
  • ryż paraboliczny z filetem z kurczaka na słodko-kwaśno

4. Pieczony udziec wieprzowy
  Dodatki:
  • Ziemniaczki zapiekane w mundurkach
  • Świeżonka
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • Surówka z sałaty lodowej
  • Ogórki małosolne
  • Ogórki kiszone
  • Sosy

5. Frytki
  Dodatki:
  • Ryba smażona
  • Podudzie kurczaka faszerowane
  • Schab faszerowany
  • Żeberka w sosie BBQ
  • Warzywa gotowane – kalafior, brokuł

6. Czerwony barszcz podawany w czarkach
  Dodatki:
  • Pierogi z mięsem z wody okraszone cebulka i skwarkami
  • Pierogi z kapustą i grzybami zasmażane
  • Krokiety z pieczarkami
  • Paszteciki
  Deser:
  • Pierogi z serem polewane sosem jogurtowym - na słodko

Poprawiny

1. Żur staropolski na cebuli zapiekanej z borowikami oraz dodatkami: jajkiem gotowanym, kiełbasą, boczkiem zasmażanym
 
Młode ziemniaki gotowane z omastą i koperkiem
Kluseczki bazyliowe
  Mięsa:
  • devolay
  • kotlet schabowy
  • kotlet mielony z pieczarkami
  • kotlet z fileta z kurczaka z pieczarką i serem
  • uda kurczaka rolowane z farszem
  • polędwica z sosem pieczarkowym


Dodatki:

  • Krokiety ziemniaczane z pieczarką zasmażaną
  • Bukiet surówek
  • Kapusta zasmażana
  • Mizeria

 

2. Grill
  Mięsa na grillu:
  • kiełbasa grillowa zapiekana
  • kaszanka z jabłkiem zapiekana
  • golonka
  • skrzydełko z kurczaka
  • filet z kurczaka
  • szaszłyki


Dodatki:

  • grillowane warzywa: papryka faszerowana, cukinia, bakłażan
  • hamburgery
  • sałatka grecka
  • surówka z kapusty pekińskiej
  • sosy
  • dipy

 

3. Flaki wołowe z nutą majeranku

Wesele

Kontakt

Restauracja "U Pana Tadeusza"
Firma Handlowo-Usługowa "GAJ-POL"
ul. Główna 5
99-434 Domaniewice

Tel. 607-930-234, 519-059-916
www: www.restauracjadomaniewice.pl
e-mail: restauracjadomaniewice@wp.pl

Przedsiębiorca uzyskał subwencję finansową w ramach programu rządowego "Tarcza Finansowa 2.0 Polskiego Funduszu Rozwoju dla Mikro, Małych i Średnich Firm", udzieloną przez PFR S.A.